en kort uppdatering...

http://norran.se/sport/fotboll/article366111.ece

här skriver de om mitt jobb...jajjamän, Johanna vår Business manager blev intervjuad ang. vår skolas fotbollssatsning....ska bli spännande till hösten! *kanonbra skola är det alltså*

nog om det...

har vaccinerat Felicia idag. Känns som rätt beslut, nu har jag af gjort det jag kan för att skydda mitt barn, min mest betydelsefulla människa i mitt liv (och jo, barn är mer värda än ens respektive!!!! De som inte tycker dt anser jag är lite konstiga!) ;)


Justja, Imorgon går jag in i V. 18...(imorgon enligt barnmorskan och på söndag enligt mig). Ultraljudet den 7:e december kommer förhoppningsvis att visa vem som har rätt hihi=)


well! Nu ska ja pyssla om lillan lite, hon sover men ser ut att behöva pussar i sömnen!  psst, är jag töntig då jag inte vill att hon ska sova i eget rum inatt ? för jag tänker att det kan komma någon hemsk biverkning som jag inte märker om hon sover där... jaja lite harig, men better safe than sorry!


ciao!Mage barn 1 och barn 2!!

   
V. 28 med Felicia!                                                              V. 15 med Nemo!Min mage ser typ superstor ut från sidan/framifrån. Men ju mer man kommer bakåt så syns magen inte alls.... se detta foto så förstår ni kanske lite...här är kameran typ mer mit baksidan av kroppen och då ser magen mindre ut än vad den egentligen är....hihi!
Well, det kanske är två bebisar, eller så växer bara magen snabbare=)

kram på er alla!


PSST, kommentarer!!!!


V.15


Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.Källa:
www.gravid.se (text)
http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/15weeks/ (bild)Felicia update!

Måste bara skriva så att jag själv kommer ihåg detta... Felicia har nu i tre nätter i rad vaknat med en TORR blöja...ändå konstigt vad tiden går fort!!! snart är hon kanske blöjfri? Vore ganska skönt om hon var det innan lillasyster/lillebror kommer... men det tror jag...och vi har inte tränat nått, hon tycker om att sitta på TOALETTEN (men det kommer inget), fast ratr pottan totalt... jaa nu har jag skrivit det... hm, en tanke som jag inte kan få ut ur mitt huvud är huruvida jag ska vaccinera mig eller inte...men just nu lutar det mot att TA vaccinet, min viktigaste prioritet är Felicia och för att skydda att hon blir sjuk och att jag typ dör (hemska tanke) så tror jag att jag ska ta vaccinet. Blir det då nå "fel" på bebisen så får vi väl försök igen ;) Men då är det bara att hitta en tid att ta ledigt från jobbet...är lite besvärligt då man jobbar i skellefteå! kram på er... psst, kommentera gärna om hur ni tänker ang. vaccinet.

V.14

Vecka 14 idag, åh vad spännande! *Älskade lilla bebis*


Foto: Lennart Nilssons bok Ett barn blir till ...


" Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner."
Foto: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/14weeks/


RSS 2.0