Specsavers...

där har jag bokat tid för min synundersökning....undersökningen kostan 250kr och typ sen ska jag ta de BILLIGASTE bågarna...så då kommer jag iaf under med 500kr för allt, men om jag räknar med under 1000kr så är det lugnt...i värsta fall får jag SNO av Felicias barnbidrag (som vi nu så duktigt sparar varje månad)....mmm, sånt är livet....wiiii!!!!!!! (psst, om någon vill sponsra så säg till?? ;)!!!!)


"mamma, jätteroligt på dagis", "ja spela trumma. sjunga bönen sover" ....det är ett musikdagis och tydligen sjunger hon HELA tiden....inte bara på sångstunderna....jag förstod att jag fått ett musikaliskt barn....ska bli roligt att se framöver hur detta utvecklas....=)


well, nu ska jag och kära gubben mysa i soffan.


*överlycklig*


Trött.

Jag känner att jag kan sova och sova och sova. Iofs är det ju bra, för då går ju dagarna snabbare. men varför är man såhär trött??! Har nog ganska lågt HB...ska ta min järntablett nu...hade 109 i går i hb...så det är ju inte högt, men kan man verkligen bli såhär trött av det?


Ska även ringa och boka tid för en synundersökning. Mina glasögon har gått sönder och jag har fått sämre syn...synd bara att man har så satans mycket räkningar så allt sånthär blir som så dyrt och känns "onödigt"...men jag ser ju inget, så jag har ju inget val!

om ni vill veta så kommer jag att förlora sisådär 3500kr/mån på att vara sjukskriven...känns inte bra... men vafan, vad gör man inte för sin lilleskrutt!


nej, nu väntas en powernap!

ciao!


heja Sverige...

Såg på herrstafetten igår....skidor is tha shit! Nästa vinter ska jag och Anders också åka en massa längdskidor,...det är ju roligt och bra träning! Himla kul med ett GULD också.....sen då nu jävla skitmatch....så nu då är Sverige utslagna...kul ens....hm!


nepp, ska äta frukost nu. Bebben lever rövare i magen, men den är då kvar därinne ännu iaf...*underbart*


Äntligen hemma...

....det är så fantastiskt...idag blev jag utskriven, dock sjukskriven och ordinerad VILA och INGA ansträngningar. Huvudsaken är att bebisen stannar inne så många veckor som det är möjligt och att man får vara hemma i sitt eget hus och vila/sova/ha trist;)...längtar tills klockan 17.00 så anders kommer hem från jobbet och hämtar Felicia....som jag längtat efter henne (och min kära sambo också, men han har jag ju träffat varje dag ändå, då han jobbar i Luleå)... men då vet ni iaf hur läget är.

JAg är sjukskriven och ska tillbaka på kontroll den 9:onde mars (om 2 veckor) och hoppas såklart att allt ser oförändrat ut...sedan sa de att huvudsaken att bebisen stannar till V. 35+0 så då är den VÄLKOMMEN, för då gör det inget längre....och 5 veckor...det fixar vi väl, förhoppningsvis! Har försökt prata med honom och dikterat villkoren, får se om han lyssnar på kära mor.

Kram på er och tack för era stöttande ord!


saknar mina två älsklingar...

Felicia och Anders...saknar er mest! åh vad hjärtskärande då min tvååring gråter i telefon och säger "dumma doktor"..."mamma kom hem".... jag förklarade ju att jag och bebisen inte fick komma hem än, för doktorn som ska göra mamma bra hade sagt det...men att hon och pappa skulle komma upp på besök till helgen...

blä vad detta är trist!

nej, nu väntar jag på sprutan, har nedräkning...bara 30minuter kvar...wiiiii...(fast det gör så jääävla ont).


Godnatt och tack för alla stöttande ord/kommentarer! Uppdaterar imorgon!
Anders och Felicia, jag älskar och saknar er mest!!!!!!!!!!!!!!!!

 


Inlagd på sunderbyn (v. 29+5)

Jaa, det blev ju lite konstigt det här....har haft liiiiiite liiiiite molvärk i magen och kände mig trött i rygge igår (lördag och söndag)....gick på toa på kvällen och hade då en lite brunaktig flytning....ringde förlossningen då min sambo tvingade mig ...ringde även till min bästa vän maria och hon tyckte också jag skulle ringa (jag tyckte det var lite löjligt...men okej....)

De bad mig komma in på en koll, så min underbara svärmor skjutsade in mig....och satt där och väntade...

Gorde ett UL, bebisen. den vägde kring 1400g...(dock finns det en stor felmarginal...men med uppskattningen på Felicia stämde det ju då precis...så jag känner tilltro)

Han sparkade och mådde bra!

Sedan kom det till att undersöka livmodertappen. Den ska iaf vara 3cm lång innan förlossningen startar, och på mig var den enbart 1,5-1,7cm lång...dvs. halva har redan försvunnit. Det kombinerat med min förra förlossning som gick relativt "smärtfritt" och där jag inte ens känt att jag öppnat mig 8(!)cm, samt med blodet nu...gör att de inte är något annat val än att sätta in Kortison för att stressa bebisen att utveckla lungorna och sedan sängläge för mamman....mkt roligt, NOT!

Första kortisonsprutan fick jag igår kl 23.15, fy fan vad ONT den gjorde. Man tar den i rumpmuskeln, typ på höften...(höftmuskeln)...och det kändes som att ta sterila kvaddlar....sved utav f*n! Innan dess en spruta i låret med Bricanyl (för att förhindra att jag skulle få sd)... hm, blev 3timmars sömn inatt...de ni;)

Bebisen lever rövare i magen, mkt bra, ett friskhetstecken säger alla läkarna! pust va skönt!

hm...vad har mer hänt...jo, efter kortisonsprutorna så brukar man få förhöjt blodsockervärde...man ska ha UNDER 7....och självklart hade jag över 7...så jag fick en insulinspruta...7,5 närmare sagt.... men trots den sprutan gick inte värdet ner... tog ett nytt prov före lunch och då låg det på 6,2 (mkt bra)...ska snart ta ett ytterligare...hoppas jag slipper insulinsprutan!Spruta med kortison (nr 2...man tar dessa med 24timmars mellanrum) blir alltså ikväll kl 23.15...känns som att det ska gå att knipa så länge iaf!Hoppas nu allt går bra älskade barn i magen, men annars är vi på rätt ställe då man är lite för snabb ut i världen.

Saknar Felicia och Anders mest!!!! Älskar min familj. Pussar på er!
Bilder februari

Påväg till Philips kalas som hölls på Leos lekland. Vackerbarnet mitt!


Pappa och Felicia ser på då Philip öppnar sina presenter


FikatimeLeker i bollhavet med Philip


Åker fort fort med (och UTAN) pappa...Utan pappa hände en gång då hon åkte iväg utan honom...det rekomenderas inte för jäklarns vad hon flög i guppen. Jag höll på att få en hjärtattack!
Pappan leker och har minst lika kul som Felicia


Bygger klossar (som hon uttryckte sig)


Mamman och lillen i magen (magbild från v. 29+2)

Det var allt för denna gången. Skriv gärna en kommentar;)

Trevlig helg!


En av favvosångerna just nu....


Felicia går hela tiden runt och sjunger denna...sista versen kan hon dock inte själv...den är ju lite svårare...på det nya dagiset så spelar de denna låt då och då....så hon har inte hört den så hemskt många gånger än heller...men hon lär sig låttexter väldigt snabbt=)


Bockarna Bruse

Lilla bocken bruse, trippar över trollebron
Nu tar jag dig sa trollet ! Vad svarar bocken då ?
Nej, nej, nej ta inte mig, ta den som är efter mig
Ta du mellanbocken, stor och fet och tjocken...

Mellanbocken bruse, trampar över trollebron
Nu tar jag dig sa trollet ! vad svar bocken då ?
Nej, nej, nej ta inte mig, ta den som är efter mig
Ta du stora bocken, stor och fet och tjocken...

Stora bocken bruse, klampar över trollebron
Nu tar jag dig sa trollet ! Vad svarar bocken då ?
Jag är inte rädd för dig ! Kom du bara upp till mig...
sa den stora bocken, stor och fet och tjocken

Stora bocken bruse, stångade trollet ner i ån
och alla bockar bruse, går trygga över bron
Nu är denna visan slut, bockarna går ofta ut
att i skogen beta, äta och bli feta.


kamerafan!

alltså är jag sämst eller vad. Jag hittar inte den fördömda kameran igen(!) alltid då jag behöver den då är den borta...hoho, det är alltså dåligt att städa då man har gröthjärna!

iaf, fredag idag. Känner mig lite bättre nu, har tom. kunnat äta mat utan problem...dock inte i mängder, men det kan jag säkert ikväll...*hoppas på det*

Är helt sjukt rastlös...hatar att vara hemma och inte kunna göra något! Har ont i huvudet (som vanligt spränger det) så jag orkar inte rätta något heller...hm...och datorstunderna blir FÅ, av en ganska självklar anledning...menmen, snart kommer bebisen och förhoppningsvis blir jag frisk som en nötkärna då;)


==> Har suttit och skrivit klart min IKEA-lista...längtar tills vi ska dit alltså, men synd att jag inte hinner spara ännu mer  pengar...fast möblerna som jag verkligen vill ha blir typ 5000kr för tre jävla saker...och sedan nästan 4000kr för en byrå...haha, så det sistnämnda den ska jag skita i...får måla om den gamla byrån istället...kanske?!?!?!nej, nu måste ögonen stängas innan huvudet sprängs...återkommer senare, förhoppningsvis med bilder då!

ciao och trevlig fredag!

magsjuka/matförgiftning? och BM-besök

Vaknade av sammandragningen from hell imorse/natt...klockan 05.00...hann knappt ner på toaletten innan jag kräktes (vi har en toalett uppe också, men ville int väcka de två andra familjemedlemmarna som låg och sov så skönt). KAn säga såhär (utan att det blir för äckligt) att toaletten får inte vara långt borta!!!!!!!  det kommer båda vägarna så att säga.


Tack till min kära far som skjutsade mig till Barnmorskan hade aldrig klarat av att gå den biten, då hade jag avrt tvungen att ha en bärbar toalett och en hink samtidigt.... Hhade vanligt besök där, men hon tog en del andra prover också för att se om det var därför jag mådde illa ...och kräktes. Viktigt att kolla upp då jag "hade" havandeskapsförgiftning förra gången (eller det tycker hon iaf, och jag instämmer).


V. 29+1 Barnmorskebesökets resultat:

140 var hjärtljuden, 117/71(?) blodtrycket, jag har aldrig haft under 125 i övertryck, men hon sa iaf att det var bra??????! 112 i hb och hade gått upp 9,4kg sedan inskrivningen, så hade ökat nästan 2kg sedan sist (v. 25+1 ?), 

Magen var 28cm "stor" och var 25 förra besöket och den har sjunkit ner rejält...huvudet låg nedåt och startklart...dock aningens ruckbart, men det dröjer nog inte länge innan den fixerar sig (felicia gjorde ju det väääldigt tidigt också!) ...det känns så för mig...hehe, ni vet hur det känns då den gör det...iaf för mig så kändes det typ ont(!) som att framfogen typ gav vika lite...äh svårt att förklara så jag struntar i det.


Nej, ska försöka smutta på lite te nu för det är "förstoppande".

psst. magbild kommer snart...och bilder från philips kalas på Leos lekland=)

 kram på er.

Sömnrutiner

JA jösses vad det är skönt att städa och slänga saker och sortera! Det bästa nu för tiden. Hemmet har ikväll fått sig en omgång...välbehövligt och nu är det fint i varje skåp och i lådorna på nederplan (ej lekrummet och det blivande datarummet...för där är det fullt med papper och böcker, som är osorterade...ska ta tag i det sen någon dag!)

har tvättat och tvättat...så nu är det bara en maskin kvar...mkt skönt att få bort allting!

Anders nya dator har kommit...så nu sitter han och försöker få igång den... intressant=NOT! ;)Felicia, vår bästa lilla tjej, sover som vanligt nu...det är helt otroligt vilken tur vi har med sömnen/nattandet. Vi gör henne klar med pyjamas och borstar tänderna och sedan så går hon själv upp i sängen (fast en av oss går ju bakom henne om hon nu skulle ramla i trappen någon gång...huvva vilken hemsk tanke!) och sen så lägger jag mig med henne och säger godnatt och så sover hon på fem röda och vaknar aldrig, utan vaknar då det är morgon (mellan 06.00 och 08.00) Dock är det jobbigt att måsta väcka henne klockan 05.30 på vardagarna för att hon ska hinna upp inför dagis (hon börjar 06.10)... menmen ibland går det bra och då är hon mindre trött och ibland vill hon bara sova, men då man säger "ska vi gå ner till soffan" så tar det ändå inte många sekunder innan hon rusar upp ur sängen...tydligen är det roligt att gå nedför trappen...==> jag kräver att hon kör "rumpgången" på nedvägen!imorgon är det besök hos BM....ska bli spännande. Sen jobb och efter det är det nästan helg och enbart 2 veckor kvar innan sportlovet! *underbart*


Gravidstatus onsdag den 17/2 : V. 30 (29+0)

Vecka 30 (29+0)

Vikt: 1350 g
CRL: 25,5 cm
Full längd: 35 cm

Ett livsviktigt ytspänningsnedsättande ämne, surfaktant, produceras nu i fostrets lungor. Denna substans hindrar lungorna från att kollapsa –genom att inte släppa ut all luft när babyn andas ut. Att ha för lite av denna substans är en av riskerna hos för tidigt födda barn. I de fall babyn riskerar att födas för tidigt ger man kvinnan en injektion som ska hjälpa babyns lungor att utvecklas snabbare.

Forskning visar att om mamman kopplar av genom att lyssna på lugn musik så påverkar det barnet också. Hjärtljud och rörelserna blir långsammare. När ett foster regelbundet får höra liknande musik så har det visat sig att det lugnar ner sig snabbare för varje gång. detta visar, förutom att mammans stressnivå påverkar barnet, att barnet kan komma ihåg och känna igen ljud det har hört förut.

Barnets huvud har nu i princip den huvudstorlek det ska ha när det föds.

Avståndet mellan livmoderns högsta och lägsta punkt är nu cirka 26 centimeter.
Bebisen är mycket aktiv, den rör sig hela tiden, konstant! Och magen den dansar på...*mysigt* Trots det så var Felicia än mer aktiv i magen....så kanske blir denna lillkille lite lugnare och mindre "modig" än henne??? Kan ju hoppas...hihi! Inget fel med att våga ta för sig och vara modig/orädd. Men det är lite jobbigt att hon alltid är så tidig med allt, hade vart skönt om hon kunde lugna ner sig lite ibland så att hon inte gör illa sig... fast iofs så har hon väl aldrrig gjort illa sig heller...visst har hon ramlat ner från stolar i tid och otid, och bord (inte bra!) men det är få gånger...jag tror att det kan bero på att vi alltid låtit henne träna på att klättra och dyl. redan som liten, så hon har fått bra grepp om just det motoriska? Jag vet inte, en liten tanke.

Förresten så jobbade jag ju igår och i förrgår efter min "ledighet"....känns som att gröthuvudet inte är något roligt inslag i mina elevers undervisning...menmen, jag må vara förvirrad, men de tycker om mig ändå och har som tur var stor förståelse. Dock har jag nu börjat skriva upp allting i min lilla bok, så jag inte ska glömma något!!!!! Jobbar i princip bara 2 hela veckor till (v. 8 och v. 9)...sedan är det sportlov (v.10) och efter det så jobbar jag hemifrån då jag inte har några lektioner (för vi har jobbat in lektionerna under matte/historia veckan "vecka 9". Fantastiskt upplägg ju! Så då kan jag sluta stressa så mycket ang. rättningen, för jag kommer hinna klart det innan jag går....då jag har hela v. 11, 12, 13 och även då påsklovet v. 14 på mig....om så skulle behövas....Måste också få skriva att jag kommer ju sakna ihjäl mig efter mina söööta vänner på jobbet. Vadå underbar arbetsplats jag har! Så det blir absolut att åka till skellefteå och hälsa på då och då....och ni får f*n komma på besök här i Pite också;)

Roligt uttalande av lillan!

"mamma jag hatar räven"' skriker felicia. "va gör han. han springer fort, jättefort"...haha, så låter det nu här hemma...vi ser på filmen NIKO (de flygande renarna) hihi...

Söndag 14:onde februari.

Alla hjärtans dag....hm, ja det ä'r ju idag...känns roligt lr? har aldrig varit speciellt brydd om dagar som dessa, typ mors och farsdag. Visst kan man väl skicka ett sms och åka och s'ga "hej" men att lägga ut en massa pengar på presenter och dyl. känns så otroligt löjligt och överskattat. Kan man inte få gåvor vilken annan dag som helst av de 365 stycken som finns så låt bli för gudsskull. Ja då fick jag det sagt! Anders ska bjuda på mat ikväll, valfri restaurang...fine det är AHD men vi brukar typ äta ute på helgerna oavsett så;)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Dagen bjuder iaf på födelsedagskalas på Leos lekland. Det är Philip som bjuder på kalas då han fyllde 2år igår (den 13:onde!), ska bli så himla kul!!!!!!! Har bara träffat Anna och Philip efter de kom hem från Thailand, men inte David...ska bli kul och se om han också är nå brun hehe! FAst de slår ju inte mig iaf:)

Well, Flisan, min torristjej, som har skippat nattblöjorna nu som bekant (duuuuktig!!!!) fortsätter starkt. Hon kan tom. kissa på "beställning" innan hon ska somna...de ni;)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Igår spenderades dagen med familjen i Luleå, sedan bar det av på långprommis och slutligen hamnade vi hos AnnHelene och Erik där det blev mkt prat om bebisar och då vi kom hem så åkte vi till Calle och Åsa där det bjöds på gott sällskap och Semlor *mums* Sedan hem och se slutet av melodifestivalen och sängen....mkt bra dag! Synd bara att luleå-resan drog ut på tiden, hade hellre vart med Therese och åkt bob...men en annan VARM och VÅRIG helgdag så!!!!!


nepp...ska fixa frulle åt Felicia nu.

och lämna en kommentar...ni är dåliga på det!Huvudvärk!

Idag har jag faktiskt inte gjort så himla mycket. Åt lunch med Maria på staden och shoppade lite till felicia och lillemannen i magen! På eftermiddagen hann  jag få så himla mkt huvudvärk och yrsel att just innan jag skulle hämta Felicia på dagis så undrade jag hur det skulle gå.... men nu har iaf huvudvärken gått över. Skönt!

hm, imorgon är det sista "lediga" dagen...på måndag börjar resan till skellefteå igen...känns roligt att träffa alla igen, men inte speciellt roligt med all jävla stress som man får direkt man sätter foten innanför dörrarna!

Well...nu ska jag och Anders se tv, CSI Miami (inte det bästa, men det är ju så dåligt på tv nu för tiden tycker jag!)


kram på er!


V. 28+0 idag

Vecka 29

(V.28+0)
Vikt: 1100 g
CRL: 24,5 cm
Full längd: 33,5 cm

I början av denna vecka är fostret 26 veckor gammalt och hjärnvågorna är nästan desamma som hos en nyfödd baby. Fostret blir allt bättre på att öppna och stänga sina ögon, på att suga och svälja. Lungorna håller på att utvecklas. Om babyn skulle födas nu kan det överleva i respirator med andningshjälp. Det centrala nervsystemet är tillräckligt utvecklat så att babyn kan reglera sin kroppstemperatur, men om det föds nu behöver det hjälp att hålla värmen i kuvös.

Ungefär 2-3 procent av babyns kroppsvikt består av fett. I denna vecka är pojkfostrets testiklar placerade i pungen.

I många kulturer firar man när sju månader av graviditeten har passerat. Om barnet skulle födas nu så har det nämligen 90 procent chans att överleva. Men allt kanske inte är festligt. Många kvinnor har problem med sura uppstötningar vid denna tiden eftersom magmunnen försvagas och magsyror läcker upp i matstrupen. För vissa känns det som att strupen brinner. Det man kan göra för att försöka lindra besvären är att äta långsamt och små portioner åt gången. Och att undvika att ligga eller böja sig efter en måltid. Man kan försöka fundera på vilken mat som fungerar sämst och undvika den. Ett glas mjölk efter maten hjälper en del. Det finns också receptfria läkemedel att ta för gravida.Började fundera idag på livet i stort och smått och insåg att man är ju försäkrad till tusen och samma med felicia, men bebben då...ja jag hade såklart glömt bort lilleman i magen. Men idag tog jag tag i det och köpte en gravidförsäkring, tog den som kostade, för OM det skulle hända någonting med bebisen så får man inte försäkra dem i efterhand. Kommer även att direkt efter forlossningen, innan vi åkt hem från BB, ringa och teckna en VANLIG barnförsäkring för lillen, då vi förra gången fick vänta i ett helt år innan felicia fick en vanlig försäkring pga OAE-testet på ena örat som inte gav något utslag...men efter tester i ett års tid så visade det sig att hon hade helt normal hörsel....men ändå irriterande att ha gått utan en vanlig försäkribng så länge för att hon kanske hörde lite dåligt på ena örat???????
Felicia 'är på dagis idag också, 8-16, skönt för mig så jag hinner jobba bort lite saker. Måste rätta och rätta...blä! menmen, det är ju mitt jobb, hade vart skönare att jobba med yngre barn då det är mindre att rätta då, samt att ha andra ämnen. Jamenar svenska och historia, bara det säger väl allt?

...funderade även på mina vänner, känns skönt att man har så många äkta vänner som man själv prioritetar och där det är en gemensam känsla av att komma först och inte bara ytligt bekanta som en del andra är...
På lördag fyller Philip år och vi bjudna på ett riktigt barnkalas på LEOS LEKLAND (på söndag)....undra bara vad han ska få i present av Felicia...det är ju det svåraste...hon fick ju så fina saker av honom så man får ju lite ångest hehe;)


...well, nu ska jag äta mina egenbakade havregrötsbullar (mackor) med ost och dricka te....mums, sen blir det städning av barnrummet och efter det så ska jag börja jobba med rättningshögarna...

wish me luck, och KOMMENTERA nu!!

TORR på natten och sjukhusbesök!

Felicia har vart helt TORR på natten sedan flera månader...tror det hände då hon just fyllt ett år om jag inte missminner mig. men trots det har jag alltid satt på en blöja då hon skulle sova. Men nu då hon hatar att ha blöja och bara vill ha trosor om hon sjä'lv f¨år välja så tänkte jag att jaja, du slipper väl blöja då du sover....och nu andra dagen så känns det som ett bra beslut. Ingen "olycka" har h'änt heller, utan hon kissar innan hon ska sova och sedan sover hon som vanligt och kissar då hon vaknat efter ett tag....får se hur länge det tar om jag skulle börja att "potträna" henne (toan dock då hon hatar pottan...!)


Igår spenderade jag hela dagen på sjukhuset. Först åkte jag till VC för att kolla upp min hosta som jag haft ja, minst två månader konstant (men det är längre!) och blev då remitterad till akuten för att kolla upp ett, hör och häpna, blåsljud på hjärtat. mmmm... nu har jag provat att göra EKG och ultraljud på hjärtat (hoppas det var första och sista gången jag behövde göra det!). Iaf, summan av allt blev att det var helt normalt. Hade en liten infektion i kroppen, 14 på snabbsänkan (ska ha 10 eller mindre) och mild bronkit (inflammation i lungorna)....inget som behandlas...utan jag fick dunderhostmedicinen cocilliana e (stavning??) utskrivet...och JA, det är helt okej enligt FASS och alla 5 läkare att ta som gravid...;)

så inatt har jag bara hostat LIITE! wiii...Well, nu ska jag umgås med dottern min innan jag ska extrajobba som skoförsäljare...=)

kram på er...skriv nu lite kommentarer!!!


V 27+0 "Bara 90 dagar kvar"

Idag är det som rubriken förtäljer, enbart 90 dagar kvar innan BF. Känns spännande...och mest av allt att med felicia gick vattnet i v. 37+1 (dvs, om 10 veckor kanske även denna bebis vill kika fram *HOPPAS*)

Vecka 28

Barnet

Vikt: 1000 g
CRL: 23,5 cm
Full längd: 32 cm
http://www.babyvarlden.se/vecka28(dessa två bilder togs i v. 26+2), så de är drygt en vecka gamla!


RSS 2.0