OLIVER 8/5 2010

Äntligen har min och Anders prins Oliver anlänt! Han kom 4 dagar över tiden, enligt UL (men egentligen enligt ÄL och mens skulle han komma den 8:onde maj, vilket han då också gjorde!)


Förlossningsberättelse

Som alla vet har jag haft förvärkar typ i några veckor (?), inte varje dag och inte hela tiden...dock så har jag tänkt att, vafan är det inte dags än...

Fredag 7:e maj, hade mina sammandragningar som sedan försvann då jag och Tess gjorde "backen-shopping". Sedan åkte vi till mamma och pappa och åt middag då Anders kommit hem...(inga känningar heller)... På kvllen sorterade jag gamla kort som jag tagit hem från morsfars... och vi gick och la oss vid 22(?)-tiden... inge konstigt med det....

Vaknade klockan 23.30 av att jag hade en värk, och kände att jag var bajsnödig... försökte gå på toaletten, men he kom inge...hm...och värken försvann ju aldrig, blev bara värre... (så jag hade en ihållande värk typ i 8(?) minuter i sträck....) Trots det så lyckades jag väcka anders, och vi gick ner på nedervåningen för att ringa hit svärmor som skulle sova här med Felicia då vi åkte in.... Då vi väl kom ner så fick jag då pauser mellan värkarna, de var 5 minuters intervall, så jag började tro att, "helvete det var bara på skoj IGEN" ...men jag ville ändå åka in för att kolla om något hänt, för jag var ju som alla vet gooode less på att vänta.

Vi satte oss i bilen och klockan var nu 23.55 då vi åkte från vår gård med riktning mot Sunderbyn. I bilen så var värkarna onda som f*n, men de kom fortfarande bara med 5 minuters mellanrum...och höll på sig i ca 1 minut...! Kände att jag var "bajsnödig" så jag förstod att nog är detta på rikgit annars är jag ju knäpp. Vi kom fram till Sunderbyn ca. 00.40 (?) och då kändes ju vägen från akutmottagningen till förlossningen såååå lång....! Vi kom in åp förlossningsrum nr 3 och (efter att jag vart och kissat som jag då prompt skulle göra) så la jag mig i sängen och hon undersökte mig...klockan var då 00.47 (eller 00.50??) hon konstaterade att jag var öppen 8cm och att jag hade en buktande hinna, så hon trodde att vattnet snart skulle gå... hann ligga på sidan (för att hjälpa bebben sin skruvning ner mot exit!) och sedan så fick jag stå på knä och luta över sängen.... Andades lustgas hela tiden (inte hela tiden såklart, men då jag hade en värk;)!!)

Klockan 01.08 gick vattnet och samtidigt som vattnet gick så ploppade lillens huvud ut en bit, 4 minuter senare så var han helt ute (01.12) och skrek några söta "skrik" (han har inte skrikit). Jag hade 2 krystvärkar...sedan så var jag ju så rädd att jag hade spruckit...(trots att jag inte gjorde det förra gången heller...bara nå skrapsår då...) ... men till min glädje konstaterade hon att jag inte hade spruckit eller nått, så inga stygn behövdes! *kunde pusta ut*

                                                                  *********************

TUR som f*n att vi åkte in då vi gjorde det....haha, vi hann alltså bara vara inne i ca 25 minuter innan allt var över...he gick superfort, hade inte velat föda på E4:an.

Nej nu gnäller mitt hjärta efter en sluring mamma-mjölk...! Bilder på älskade Oliver kommer imorgon!


Kommentarer
Postat av: susanne

Gu va roligt att läsa! Vad skönt att allt gick så "fort", tur ni åkte in i tid;)Vad säger Felicia om lillebror då?Ni får gärna komma förbi någon dag när ni landat hemma?Sköt om er!Kram

2010-05-09 @ 21:47:12
URL: http://elisdagar.blogg.se/
Postat av: Emma

Men shit vilken raketförlossning!! Verkligen tur att ni for när ni gjorde. Du verkar vara gjord för att föda barn ju! :-)

Åh, det låter så enkelt då du skriver. :-)

Längtar efter att få se bilder på lillen!

Och grattis ännu en gång!

2010-05-09 @ 21:56:11
URL: http://emalee-syr.blogspot.com
Postat av: Tess & Theo

Längtar att se mer av lillen!

Åh,så mysigt!Jag kommer ihåg då du skulle göra gravtestet.

Dessa 9 månader har ju gått så sjukt fort =)Hur reagerar Felicia nu med en lillebror?

2010-05-09 @ 22:19:29
URL: http://mtt.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jäklarns vilken förlossning!! Han ville ut =)Längtar till bilderna! =)Ta hand om dig nu, kraaaam!

2010-05-10 @ 05:57:22
URL: http://lillohman.blogg.se/
Postat av: sabina

Grattis till prinsen. Visst är det skönt då det går fort. det gjorde det fö mig med nr 2 åxå,jag han dock bara vara 5 min på förlossningen innan han kom. Lycka till med allt nu.

2010-05-10 @ 08:04:34
Postat av: Sandra och Lovis

Vad skönt och kul att allt gick så bra!! =)

Det ska bli så spännande att få se honom! Du får hojta till när du känner att du orkar med besök =)

2010-05-10 @ 08:42:31
URL: http://sandrablandandra.blogspot.com
Postat av: Erika Strålberg

Shit vad snabbt det gick, han hade bråttom ut till sin familj :)

2010-05-10 @ 09:06:29
Postat av: Anna

Oj jävlar vilken spurtare! :) Blir kul med bilder sen! kram på er

2010-05-10 @ 10:02:45
URL: http://annaejk.blogg.se/
Postat av: Jonna

Men alltså Linn. Du har verkligen snabba förlossningar då du väl far in. Skönt att ni hann in iaf ;) Får höras om promenaden där ;) Kramar!!

2010-05-10 @ 10:12:00
URL: http://jonnaan.blogspot.com
Postat av: Jeanette B

Jäklar, här gick det undan! Härligt! :) Grattis än en gång!

2010-05-10 @ 12:45:22
Postat av: Tess

Åh så mysigt! Grattis än en gång!

2010-05-11 @ 07:17:57
URL: http://www.theresesamuelsson.blogspot.com/
Postat av: Jennie och Norah

Ohh,väntar spänt på bilder!! :)

Vilken rekordförlossning du hade,så önskar jag att min blir nästa gång det blir dax för en liten!

Säg bara till när du har tid och ork att få besök av mig och Norah :)Måste sen bara få fråga;När ni böt dagis med Felicia,gav ni någonting till fröknarna då?

Jag har ingen aning,ett kort,en blomma?Helst av allt vill man ju inte ge nåt ;)

Kraam!!

2010-05-11 @ 08:53:13
URL: http://jennieohlund.blogg.se/
Postat av: Magda

Stort grattis till hela familjen =)

Har sett på facebook att ni myser och mår bra!

Oj så kul.. många kramar från mig !!

2010-05-12 @ 08:35:14
URL: http://vatto.blogg.se/
Postat av: Tess & Theo

Lunch på fredag tycker jag låter som en jättebra idé! Jag vill ju se sötprinsen igen =)Jag har lovat att jag inte ska gnälla på värmen. Men jag kan inte låta bli just nu. Men det är samtidigt helt underbart att det är sommar nu =)

2010-05-19 @ 18:28:11
URL: http://mtt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0